Winkelmandje tonen (0 Artikel) Verlanglijstje tonenNaar de kassa
Preppers Thuiswinkel

Brexit Preppers

De UK Preppers 'Guide To Brexit'

'Het is altijd goed om een ​​plan B te hebben.' Van Chris York
Waterzuiveringssysteem? Check. Honderdmaal voedselrantsoenen? Check.

Dit zijn slechts enkele van de meer extreme orders die zijn geplaatst bij een van de toonaangevende 'noodopruimings'-leveranciers van het Verenigd Koninkrijk, EVAQ8, waar je kan kopen wat je nodig hebt om alles voor te zijn, van stroomuitval tot de ineenstorting van de beschaving.

Terwijl het land zich naar de Brexit haast, met consistente waarschuwingen voor een mogelijk tekort aan medicijnen en bloed, en zelfs kaas, is de verkoop van het bedrijf een goede indicatie van hoe bezorgd mensen zijn over hun toekomst na maart 2019, wanneer het VK officieel de Europeese Unie.

En de laatste paar weken is de sfeer rond de exitonderhandelingen alarmerender geworden. Op 23 juli werd gemeld dat het hoofd van AmazonUK, Doug Gurr, de Brexit-secretaris, Dominic Raab, had gewaarschuwd dat Groot-Brittannië "burgerlijke onrust" zou kunnen trotseren in het geval van een Brexit zonder deal - en de EVAQ8-omzet steeg met 52% .

Een dag later, en na weken van speculatie, bevestigde Raab dat de regering van plan was om voedsel op te slaan in het geval van een no-deal - en dienovereenkomstig steeg de verkoop van EVAQ8 met 103%.

"We hadden zeker minstens het dubbele aantal normale bestellingen, en veel van hen waren voedsel aan het in voorraad", zegt Zaid Al-Mufti, de verkoopdirecteur van het bedrijf.

Amerikaanse preppers zijn vaak een beetje extreem

Dankzij de populariteit van Amerikaanse shows zoals 'Doomsday Preppers', met gun-toing en nogal paranoïde survivalisten, zijn 'preppers' zoals ze bekend zijn berucht geworden, maar ze bereiden zich niet allemaal voor op het einde van de wereld. Zoals in de meeste dingen zijn de Britse overlevers een beetje meer ... terughoudend. Verschil met Amerikaanse preppers
Steve Smith is een 46-jarige die in Londen woont en werkt als een IT-beveiligingsconsulent. "We bereiden ons niet voor op een of andere ramp, we vergroten gewoon onze veerkracht", zegt hij.

"Het gaat erom hoe je het hoofd kunt bieden in noodsituaties, stroomuitval, overstromingen, hoe flexibel je bent en hoe je erdoorheen kunt komen zonder toevlucht te nemen tot overheidshulp die er misschien niet is."

Smith benadrukt dat het simpelweg om 'veerkracht'

Hij zei dat het moderne leven mensen niet gewend heeft gemaakt aan mensen "dingen die niet werken". Smith helpt met het runnen van een Facebook-pagina genaamd 48% Preppers, een uitloper van de immens populaire Remain-kiezerspagina, de 48% - het aantal dat heeft gestemd om in de EU te blijven in het referendum van 2016.

Het biedt advies over hoe je je op het ergste kunt voorbereiden, kom 29 maart 2019, de dag waarop het VK officieel de EU zal verlaten. Het maakt een punt van het niet bespreken van "wapens of geweld" of "hoe de overheid te bestrijden na No Deal Brexit".

In plaats daarvan is het gevuld met tips voor het tuinieren, hoe je water opslaat en welk voedsel het beste is om op lange termijn te houden.

De regering heeft heel weinig gezegd over wat er zou kunnen gebeuren in een "no-deal" -scenario, maar een leidende chef uit de voedingsindustrie zei onlangs dat Brexit "het gedoe van nachtmerries" wordt. Een rapport van de Food and Drink Federation dat deze week werd vrijgegeven, suggereerde dat de haven van Dover tot stilstand zou kunnen komen door tarieven en controles op importen.

Dit zou een domino-effect kunnen hebben op de toeleveringsketen en de houdbaarheid van bederfelijke voedingsmiddelen in het geval van langere wachttijden, aldus het rapport.

Smith zegt dat hij verwacht dat de post-Brexit-maatschappij in het Verenigd Koninkrijk na de oorlog "zal settelen tot iets als 1908 Polen of Groot-Brittannië, dus we zullen een eerste schok krijgen met mogelijk een tekort aan voedsel en benzine als gevolg van paniekaankopen.

"Daarna zal het waarschijnlijk in een situatie terechtkomen waarin er niet veel eten in de winkels is, maar niemand verhongert."

Om deze mogelijkheid te verzachten, heeft Smith ongeveer 100 blikken voedsel en een waterton gekocht. Hoewel zijn voorbereidingen misschien overdreven voorzichtig klinken, is het in feite in overeenstemming met aanbevelingen van de overheid die al lang vóór de Brexit op de plank lagen.

"Ga naar binnen, blijf thuis en stem af" is de standaardbegeleiding die de regering in 2004 heeft uitgegeven en die we allemaal zouden moeten volgen in noodsituaties zoals overstromingen of stroomuitval. Onderdeel hiervan is het hebben van een "klaarstaande noodzak" die je drie dagen lang op gang zal houden.

Waarom drie dagen? Goed in het geval van een nationale stroomstoring (wat niet zo vergezocht is als het zou kunnen klinken) zou het zo lang duren voordat het netwerk weer online zou komen. Slechts een klein aantal energiecentrales kan opnieuw opstarten met behulp van dieselgeneratoren zonder de hulp van netstroom.

Voor sommigen in het Verenigd Koninkrijk betekent noodzaak dat preppen al een manier van leven is. Howard Hardiman leeft op Sanday, een van de noordelijke eilanden van Orkney, de buitengrenzen van de Britse voedselvoorziening.

Een recente draad die hij schreef over prepping en de potentiële effecten van de Brexit blies op Twitter en kreeg duizenden retweets en opmerkingen die hem als "angstaanjagend" beschreef, maar Hardiman wil graag de indruk wegdraaien dat het "een doemscenario" was.

Hij vertelde HuffPost UK: "Een afgelegen plek als deze heeft sowieso een ingebouwde veerkracht. Kunnen we zelfvoorzienend zijn? Ja, dat kunnen we, want dat zit in de levende herinnering.

"Mijn zorg is meer voor mensen in steden dan voor mensen hier. Er zullen hier geen protesten op straat zijn omdat we geen straten hebben. "

Al-Mufti zegt: "Er zit zeker een stigma aan het preppen, maar het is altijd goed om een plan B te hebben. Ik denk niet dat er een burgerlijke onrust zal zijn vanwege de Brexit, die elke dag kan worden aangewakkerd zoals we zagen bij de rellen een paar jaar geleden.

"Als voorbereid zijn zo eenvoudig is, waarom niet gewoon doen?"

Lees het originele Engelse artikel : huffingtonpost.co.uk

Translate This Website

Beschikbare producten

Deel dit met vrienden

Zelfredzame Bezoekers

Preppers

+noodsituaties
+belgian
+preppers
+belgie
+survival
+foodstock
+preparedness
+envirofit
+rocket stove
+noodverlichting
+be prepared
+british berkefeld
+steracyl
+noodsituaties
+zelfredzaamheid
+voorbereid zijn
+prepping
+vleesvervangers
+survivalfood
+hooikist
+thermoskoken
+woodgas stove
+zelfvoorziening

Bedanking Bedanking na bestelling Dank voor je inzending of bestelling Verkoopsvoorwaarden Preppershop Privacy Preppershop

belgium - belgian - preppers - belgie - survival - foodstock - rocket stove - envirofit - noodverlichting - be prepared - noodsituaties - voorbereid zijn - vleesvervangers - zelfredzaamheid - survivalfood - hooimadam - hooikist - thermoskoken - woodgas stove - wildstoves - zelfvoorziening - preparedness - british berkefeld - sterasyl